Asociaţia Culturala ARTEC  este o asociaţie non-guvernamentala, non-profit, independenta, orientata spre educaţie, formare si cultura, cu scop social si umanitar.  Prin activitatile desfasurate in cadrul asociaţiei se număra: organizarea de conferinţe, reuniuni si simpozioane pe diverse teme de interes pentru tineri: culturale, sociale, economice, de protecţie a mediului; organizarea de cursuri de training si acordarea de consultanta; diseminări si mediatizări de informaţii si idei la nivel local, regional si internaţional pe teme de interes pentru tineri.

In cadrul asociaţiei derulam de asemenea numeroase activitati culturale, sociale si civice, actiuni de educare a tinerilor prin artã si culturã şi ne ocupam în acest scop de  organizarea de activitati care sustin dezvoltara personala a tinerilor, concursuri, actiuni de voluntariat, ateliere de lucru, expoziţii şi alte manifestãri de profil. In ultimii doi ani Asociatia Culturala ARTEC a avut o prezenta constanta in peisajul mass-media, secţiunea culturala. Participarile la numeroase evenimente in calitate organizatori, coorganizatori, parteneri, colaboratori, având ca scop promovarea culturii, conferă membrilor asociaţiei o experienţa solida in domeniul cultural educational.

Asociaţia noastră se bucura de implicarea a numerosi specialisti culturali si formatori la nivel local. Acestia participa activ la mobilitati de formare continua finantate de Comisia Europeana prin programul Grundtvig – Educatia Adultilor, care au ca scop promovarea metodelor de invatare moderna, a educatiei culturale si a managemntului cultural.
Oferim un portofoliu de programe si proiecte care vizeaza ateliere de creativitate ( desen ,muzica , teatru) pentru copii si tineri, traininguri, cursuri de formare  pentru adulti si alte activitati de invatare. Sustinem diferite actiuni cu membrii asociatiei, tineri elevi, profesori, adulti, parinti, ce au ca scop promovarea  educatiei formale si non formale  si a  unui mediu de lucru colaborativ.

Mergi, lucrează, nu te opri, nu te mulţumi cu atât: ai totul de învăţat,totul de făcut, totul de cucerit pentru a-ţi împlini viaţa aşa cum trebuie.

George Sand